WARMTEPOMPEN

Een warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht, uit ventilatielucht of de bodem. Deze warmte zet de warmtepomp met een zeer hoog rendement om in bruikbare warmte van een hogere temperatuur voor cv-verwarming van je huis of verwarming van warm water. Dat maakt een warmtepomp dan ook een zeer duurzaam alternatief voor het verwarmen van je huis met gas. Niet voor niets wint de warmtepomp steeds meer aan populariteit. We zetten de voordelen van een warmtepomp hieronder graag voor je op een rij:

VOORDELEN VAN EEN WARMTEPOMP

Een warmtepomp verwarmt water dat voor zowel de radiatoren, vloerverwarming als warm tapwater gebruikt kan worden. De belangrijkste voordelen van een warmtepomp zijn de volgende:

  • Energie besparen: dit is waarschijnlijk de voornaamste reden om een warmtepomp aan te schaffen. Omdat een warmtepomp gebruikt maakt van gratis warmte uit de buitenlucht of bodem, kan met behulp van een beperkte hoeveelheid stroom voor de compressor in de warmtepomp, een zeer hoog rendement worden gehaald. Dit rendement kan oplopen tot meer dan 500% en is veel hoger dan dat van een HR-ketel. Uw gasverbruik gaat omlaag of wordt helemaal 0, maar er wordt wel meer elektrische energie gebruikt. De optelsom zal een voordeel op uw energierekening laten zien!
  • Milieuvriendelijk: minder CO2-uitstoot is uiteraard zeer milieuvriendelijk. Er is weinig elektriciteit nodig om veel warmte te kunnen produceren. Een warmtepomp stoot een stuk minder CO2 uit dan een traditionele op gas gestookte cv-ketel.
  • Constante verwarming: een warmtepomp zorgt dag en nacht voor een gelijkmatige temperatuur in huis, in combinatie met lagetemperatuurverwarming zoals vloerverwarming. Dit in tegenstelling tot traditionele CV-radiatoren die hier moeite mee hebben.
  • Ook koelen is mogelijk: een warmtepomp kan je huis ook koelen.
  • Gasloos verwarmen: gas wordt schaarser en duurder. Een warmtepomp maakt het mogelijk compleet gasloos te verwarmen omdat de pomp op elektriciteit werkt en ook zelf opgewekte stroom van pv-panelen kan gebruiken. Daarmee is een energieneutraal huis mogelijk!
  • Veilig alternatief: een warmtepomp is veiliger dan een systeem dat op gas werkt.
  • Waardevermeerdering van je huis: een warmtepomp zorgt voor een beter energielabel.
  • Subsidie mogelijk: door het aanschaffen van een warmtepomp kom je in aanmerking voor ISDE-subsidie, waardoor de gevraagde investering een stuk lager wordt.

Ben je overtuigd van de vele voordelen van een warmtepomp? Of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op 0162 – 432109 of vul onderstaand contactformulier in.

CONTRACT AANVRAGEN

3 + 3 =