Ventilatie

Welverzorgde ventilatie is essentieel in uw woon -en werkruimte. Een goed geventileerde ruimte biedt comfort, zorgt voor een gezonde binnenlucht en is energiezuinig. Per jaar produceert een gezin gemiddeld 4000 liter vocht in hun woonomgeving. Een goed ventilatiesysteem voert vocht af waardoor u minder last heeft van schimmels en ongewenste huisgenoten zoals huismijten en zilvervliesjes. Dat is wel zo prettig natuurlijk!

 

Betrouwbaar
De compacte ventilatie unit CVE-S ECO IS geen onbekende en is inmiddels in ruim 1,5 miljoen Nederlandse huishoudens terug te vinden. Het openzetten van ramen is tegenwoordig niet voldoende omdat woningen te goed geïsoleerd zijn. Daarnaast is het niet energiezuinig. Het kost namelijk veel energie om de ruimte op temperatuur te houden. Natuurlijk is mechanische ventilatie dé oplossing.

Standaard geïntegreerde vochtsensoren
De CVE-S ECO wordt standaard met een geïntegreerde vochtsensor geleverd. De sensor meet de luchtvochtigheid en reguleert op basis daarvan de hoeveelheid ventilatie. Omdat dit in de “auto stand”
  gebeurt heeft u geen omkijken naar uw ventilatie. Zodra een ruimte zoals de badkamer vochtig wordt gaat de ventilatie automatisch aan.

Duurzame oplossing
Op jaarbasis levert de Itho Daalderop ventilatie unit CVE-S ECO een energiebesparing op tot wel 283 kWh. Je kunt de besparing vergelijken met het gemiddelde jaarverbruik van een koelkast met vriesvak. Overigens vermindert de ventilatie-unit de CO2 uitstoot met ruim 127 kg per jaar. Er komt CO2 vrij bij de productie van elektriciteit wat schadelijk is voor het milieu. Centrales produceren minder CO2 uitstoot wanneer er minder elektriciteit wordt verbruikt. Wederom een reden om voor CVE-S-ECO te kiezen! 

 

In elke situatie toepasbaar 

Daar waar oudere ventilatiesystemen veel lawaai maken en niet meer optimaal werken is de CVE-S ECO nagenoeg geruisloos en maar liefst 83% zuiniger dan een ventilator met wisselstroom. Jaarlijks scheelt dit €60,-! De geavanceerde unit reageert automatisch door de geïntegreerde sensoren zoals RV- sensor, die in de ventilatie- unit is verwerkt. Daarnaast kunt je met de ingebouwde timerfunctie eenvoudig tijdelijk ventileren op een hogere stand.

Slimme ventilatie
Wanneer u draadloze sensoren toepast kunt u de CVE-S ECO nog slimmer laten werken. Met de RFT CO2 -sensor, de RFT RV-sensor of bewegingsmelder, upgrade u uw ventilatiesysteem en profiteert u van buitengewoon comfort en besparing.

Ons assortiment

Centrale ventilatie eenheid

  • Meest toegepaste ventilatiebox

  • Verbruikt tot 83% minder energie dan ventilatoren met wisselstroom

  • Toepasbaar in elke situatie

  • Bewezen, betrouwbaar en stil

  • Standaard geïntegreerde vochtsensor

CVE-S ECO SE

Inclusief vochtsensor 

CVE-S ECO en RFT Auto

Inclusief vochtsensor en afzuig ventielen

CVE-S ECO SP en Spider Base

Inclusief vochtsensor en afzuig ventielen

CVE-S ECO Optima Inside

Inclusief vocht en CO2 sensor

CVE-S ECO Optima

Inclusief vocht en CO2 sensor

CVE-S ECO Optima²

Inclusief vocht en CO2 sensor

Neem contact op met onze klantenservice

Voor een telefonische afspraak, het melden van een storing of het afsluiten van een onderhoudscontract.

KLANTENSERVICESTORING MELDEN